Dřevoobráběcí stroje JET nejsou řešením pouze pro malé dílny

Válce dvouválcové brusky

Dřevoobráběcí stroje JET nejsou řešením pouze pro malé dílny, zvládnou i profesionální broušení povrchu.


Dvouválcová bruska

JET DDS-225 Dvouválcová bruska 635 mm

  • Ideální řešení pro vaše profesionální broušení
  • Stroj vybavený výkonným motorem s příkonem 5,5 kW a samostatným motorem pro pohon pásu posuvu
  • Zapnutí a vypnutí stroje zabezpečuje plně magnetický spínač s bezpečnostním zámkem na centrálním vypínači

JET DDS-225 Dvouválcová bruska je uzpůsobena potřebám profesionálního použití a je k dispozici ve dvou šířkách, aby co nejvíce vyhovovala zákazníkům.


 

Velikost a kapacita

Detail válců

JET DDS-225 Dvouválcová bruska není zbytečně rozměrná, celková velikost je 1 090 × 1 120 × 1 090 mm. Přesto umožňuje zvládnout broušení široké škály dílců, od úzkých až po široké, s minimální délkou dílce pouhých 230 mm, minimální tloušťkou 3 mm a maximální tloušťkou 110 mm. Díky tomu nabízí tato bruska široké využití.

V horní části stroje je odklopný kryt, který umožňuje snadný přístup k válcům. Speciální systém odsávacích vývodů pomáhá odsát maximum prachu z prostoru válců.
Brusné ocelové válce jsou potaženy gumovou pryží zvyšující přesnost a konzistenci broušení.


Prostorná a masivní konstrukce stroje

Otevřený kryt

JET DDS-225 dvouválcová bruska má masivní ocelový rám a celoocelové uzavřené krytí. V její spodní části jsou otvírací dvířka umožňující přístup k motoru, pohonnému systému a do úložného prostoru. Současně poskytují perfektní přístup při údržbě stroje.

Horní část lze snadno odklopit jako celek, což usnadňuje práci s válci a výměnu brusného plátna. Do horního krytu je přišroubována dvojice odsávacích přípojek o průměru 100 mm. Tyto přípojky navazují na speciálně tvarované směrové přepážky, které zvyšují účinnost odsávání prachu. Pro maximální účinnost by měl být použit výkonný odsavač JET s mikrofiltračním nástavcem.


Brusné válce

Instalace brusného pásu

JET DDS-225 dvouválcová bruska je vybavena dvěma ocelovými válci se stálými otáčkami 1 400 ot./min. Válce jsou přesně opracované a potaženy gumovou pryží, což zajišťuje rovný povrch broušení. Díky průměru 150 mm a ocelové konstrukci válce nedojde k prohnutí ani při maximálním zatížení, čímž je zachována rovinnost, přesnost a konzistence povrchu.

Instalace brusného pásu (vlevo) je snadná a bezpečná díky klínovým zarážkám. Zadní válec je výškově nastavitelný (vpravo). Tímto knoflíkem srovnáte rozdíl při používání různých brusných hrubostí na válcích.

Zadní válec je nezávisle nastavitelný, což umožňuje jemné ladění, zejména pokud je opatřen jiným brusným plátnem, než je na předním válci. Správné nastavení výšky je jednoduché, mimo jiné kvůli praktickému grafu umístěnému na stroji pod aretací zadního válce.

Nastavení přítlačných válců

Výměna brusného plátna je snadná a rychlá. Pomocí dvou šroubů uvolníte dva klíny dotažené k válci. Nové brusné plátno vložíte pod klín a zajistíte. Po namotání na válec vložíte konec plátna pod klín a utáhnete jisticí šroub.

Přítlačné válce můžete snadno nastavit pomocí masivních, ale jednoduchých mechanismů, které jsou umístěny v horní části pro snadný přístup.

Tři přítlačné válce jsou plně nastavitelné. Snadno použitelné nastavovací prvky jsou umístěny v horní části na obou koncích přítlaku. Tyto nastavitelné systémy jsou navrženy tak, aby dostatečně zajistily materiál při dlouhodobém používání.


Stůl a pás posuvu

Pás posuvuMasivní litinový stůl je přesně opracovaný pro zajištění rovinnosti. Změnu výšky zajišťují čtyři závitové sloupky ovládané pomocí řetězového pohonu, který udržuje pozici stolu ve zvolené výšce. Řetězový pohon má automatický napínací systém. Zdvih stolu je ovládán velkým litinovým ručním kolečkem v horní části brusky. Snadno čitelný výškoměr vedle stolu umožňuje jednoduché nastavení stolu do požadované výšky.

Pás posuvu běží na přesném litinovém stole. Je poháněn dvourychlostní převodovkou (vlevo), kterou lze ovládat, pokud je stroj v chodu. Seřizovací prvky na každém konci stolu (vpravo) zajištují rovný chod a napnutí pásu.

 

Dvourychlostní převodovkaVysoce kvalitní pogumovaný pás posuvu poskytuje výborné uchycení materiálu.

Samostatný motor pohání pás posuvu a je řízen dvourychlostní převodovkou o rychlostech posuvu 2 a 3 m/min. Převodovka umožňuje změnu mezi nízkou a vysokou rychlostí posuvu nebo do polohy vypnuto.

JET DDS-225 dvouválcová bruska je navržena a konstruována tak, aby obstála v profesionální nebo průmyslové výrobě. Stroj je masivní, jednoduše ovladatelný a snadno se udržuje. Mnoha možnostmi využití se JET DDS-225 dvouválcová bruska stává velmi efektivní investicí.

 

Ukázka práce na dvouválcové brusce DDS-225



Související produkty

Zpět na seznam článků