Broušení dřeva na brusném kotouči

CMT Brusný kotouč

sada-kotouc-brusny-papir

Představujeme vám jedinečný způsob čelního broušení masivního dřeva. Nosný kotouč je dodáván v praktickém plastovém obalu a zdarma k němu dostanete jeden samolepicí brusný papír. Ten nabízíme o zrnitosti 80. Velikost brusných papírů a nosných talířů je v průměrech 200 mm a 250 mm s upínacím otvorem 30 mm. Tělo nosného talíře je vyrobeno z pevné oceli, která je přizpůsobena tomuto použití.

 

Lepení brusného papíru na brusný kotouč CMT

Námi dodávané brusné papíry jsou samolepicí – tato vrstva je opatřena krycí fólií. Před jejich nalepením je nutné brusný kotouč očistit od mastnoty a jiných nečistot. Brusný papír je dodáván v nejpoužívanější zrnitosti 80. Po jeho opotřebování nabízíme náhradní balení brusných papírů, jež obsahuje 5 kusů brusných papírů o zrnitosti 80.
Pro snadnější výměnu brusných papírů nabízíme provedení se suchým zipem. Součástí tohoto balení je 5 kusů brusných papírů a jedna podložka suchého zipu, která se lepí na nosný talíř (samolepicí).

Digitální úhloměr IGM na kotouči

Po pečlivém upnutí brusného kotouče na hřídel pily je důležité přesné nastavení kolmosti vůči pracovnímu stolu. Pro stoprocentní přesnost a snadné nastavení nabízíme digitální úhlové měřidlo FDU-001, s nímž je nastavení jednoduché. V prvním kroku zvolíte nulovou pozici na pracovním stole pily, pak úhlové měřidlo upevníte pomocí vestavěného magnetu na brusný kotouč. Snadno a rychle nastavíte požadovaný úhel.

Broušení kotoučem CMT

Vzorek broušení




Zpět na seznam článků