Bruska, která nesmí chybět v žádné dílně

Bruska, která nesmí chybět v žádné dílně

Kombinovaná bruska JET JSG-64M je ideální stroj do každé kutilské dílny. Zároveň totiž nabízí výhody pásové brusky a čelní talířové brusky.

Můžete tak pohodlně zabrušovat například čela lišt pro výrobu obrazových rámečků, vybrušovat vnitřní i venkovní oblouky, začišťovat plochu dřeva nebo odstraňovat staré nátěry.

 

Jde o ideální stroj pro modeláře, výrobu hraček nebo do řemeslných hobby dílen a dokonale se hodí například jako doplňkový stroj k pásové pile.

 

Brusný kotouč je vhodný pro broušení menších předmětů, v kombinaci s úhlově nastavitelným stolkem však umožňuje velkou variabilitu.

Úhlově nastavitelný stolek můžete namontovat jak k brusnému kotouči, tak i k brusnému pásu pro broušení ploch pod úhlem nebo pro srážení hran, případně můžete místo stolku k brusnému pásu namontovat zarážku pro broušení větších ploch.

 V úhlově nastavitelném stolku je T-drážka pro vsazení pokosového pravítka. Pokosové pravítko je nezbytný doplněk pro přesné zabroušení čel, například pro nábytkové nohy, dílce pro rámečky nebo pro přesné rámové spoje pod úhlem.

Pro broušení vnitřních oblouků sklopte rameno brusného pásu do úhlu 30-45°, oblouky bruste na napínacím válci brusného pásu. Pohodlně tak vybrousíte obliny od poloměru 30mm a větší.

Jako vhodný doplněk doporučujeme dokoupit čistič brusných pásů, díky kterému prodloužíte životnost brusných pásů i kotoučů a ušetříte tak nemalou částku za brusivo.
Čistící blok jednoduše obrousíte na zapnuté brusce. Speciální materiál čističe vytáhne prach z brusiva a eliminujete tak jeho zanesení a postupné napalování. Čištění brusiva je tak velmi jednoduché a efektivní.

Brusivo můžete vybírat z široké škály hrubostí od 60G na hrubé odbrušování po 180G na jemné začištění.



Související produkty

Zpět na seznam článků