Cyklónové odsavače JET jsou účinnější než klasické odsavače

Cyklónová separace prachu je v podstatě mechanické oddělení prachových částic, kdy se pro oddělení prachu využívá odstředivé síly působící na prachové částice unášené v oddělovacím prostoru.

Směs vzduchu s prachem vstupuje do cyklónového oddělovače ve vrchní části v excentrického náběhu, který uvede tuto směs do rotace kolem osy cyklónu.

Prachové částice vlivem odstředivé síly kloužou po vnitřní ploše tubusu cyklónového oddělovače a vlivem gravitace jsou unášeny směrem dolů k přírubě výsypu.

Vzduch odchází středem ve vrchní části cyklónového odlučovače. Pro správnou funkci cyklónu je nutné zajistit utěsnění výsypu odpadu od okolního prostředí, aby nedocházelo k přisávání vzduchu a tedy k ovlivňování proudění uvnitř cyklónu či úniku vzduchu skrz hrdlo výsypu.

Cyklónové odsavače se s úspěchem využívají pro odsávání těžších nečistot, které jsou oddělovány s vysokou účinností.

Nejčastějším využitím cyklónového odsavače je odsávání v pilnicích, kde odsávanou frakci tvoří mokré a těžké piliny.

Cyklóny jsou rovněž používány jako první fáze oddělení třísek před filtračním zařízením jak tomu je u cyklonových odsavačů JET. Předsazením cyklonu před mikrofiltr dochází ke snížení zátěže na mikro filtrační jednotku a ke stabilnějším provozním podmínkám celého vzduchotechnického systému. 

Ke standardní sestavě cyklónového odsavače patří i odpadní nádoba na výsypu materiálu, která má uvnitř odpadní vak a drátěný koš, který slouží k zajištění odpadního vaku v požadované poloze. Celá sestava oddělování a odpadní nádoby je tlakově uzavřená, proto je třeba odpadní vak zajistit proti pohybu. Uzavření oddělování a odpadní části má zásadní vliv na správnou funkci cyklónu.

Cyklónové odsavače nachází své využití v široké škále dřevozpracujících firem, v pastýřských výrobách a podobných provozech.

Vyberte si z naší nabídky cyklonových odsavačů JET.
 




Zpět na seznam článků