Zpět na seznam aktualit

Nejvyspělejší upínací systém využívající magnetickou sílu

jak upnout desku

Magswitch je světově nejvyspělejší upínací systém využívající magnetickou sílu. Tyto výrobky jsou velmi oblíbené pro své snadné a všestranné použití.

S pomocí tohoto modulárního systému můžete vytvořit vodítka, upnout ke stolu přípravky a bezpečnostní doplňky. Ústředním bodem systému je startovací univerzální základna, která má dva přepínatelné magnety, jež lze zapnout nebo vypnout pomocí jednoho ovladače. V poloze „zapnuto“ se magnety zaktivují a okamžitě se uchytí na jakémkoli kovovém povrchu. V poloze „vypnuto“ lze magnet sundat či přemístit. K základní sestavě lze snadno připojit a upevnit nabízené doplňky a příslušenství. Základní sada a doplňky jsou vylisovány z odolného ABS plastu. Upínací magnety je možné použít k upevnění libovolných pomůcek a šablon ke kovovým nebo litinovým stolům.

Startovací sada

upnutí pomocí magswitch

Startovací sada obsahuje dva 30mm magnetické držáky (každý upíná silou 68 kg), upevňovací základnu a přítlačný hřeben. Upínací základna a magnetické držáky jsou nezbytné pro upnutí dalších dodávaných doplňků i vámi vyrobených doplňků.

Následující vyměnitelné součásti lze snadno připojit k základně a používat při práci.

Jednoválcový podavač – pravítko

jednoválcový podavač magswitch

Podavač je konstruován pro upevnění k univerzální základně. Nízký profil je vhodný pro použití při řezání dřeva na tenké desky, popřípadě pro práci na frézách nebo pilách pro přesné vedení do řezu. Má jemné zkosení na náběhu i výstupu. Je ideální také pro rozmítání na pásových pilách, broušení na oscilačních či kotoučových bruskách. Rozměry: 220 × 100 mm.

Dvouválcový podavač

dvouvalcovy podavac magswitch

Dvouválcový podavač je konstruován pro upevnění k univerzální základně. Obsahuje dvě sady ložisek, které usměrní vedení do řezu. Je ideální pro rozmítání na pásových pilách nebo jako pomocná podpora pro delší kusy na stolních pilách. Opora před a po řezu na stole nebo pravítku. Nízký profil podavače. Rozměr podávací plochy: 220 × 100 mm.

Pravítko 3v1

pravitko 3 v 1 magswitch

Unikátní pravítko je koncipováno pro připojení k univerzální základně jako přítlačný doraz. Obrobek může být veden po ložisku nebo po plastové stěně. Jedna stěna je výškově odskočená, aby vyhovovala nejčastějším rozměrům. Druhá je zešikmená, aby vyhověla každému rozměru až do 25 mm. Obrobek tak přitlačíte jak k pravítku, tak i k pracovnímu stolu, čímž omezíte vibrace pro čistší řez.

Univerzální pravítko 457 mm

univerzalni pravitko magswitch

Univerzální pravítko, které také připojíte na univerzální základnu. Připevníte ho k většině pracovních stolků. Jedna strana má T drážku pro šestihranné hlavy šroubu 1/4" (6,35 mm), na druhé straně je T drážka pro šrouby 5/16" (8 mm), pro svorky a pojistné svěrky.

výroba vlastních pravítekVýroba vlastních pravítek a pomůcek

Pokud si z nabídky mnoha šablon, dorazů nebo pomůcek nevyberete a máte specifické požadavky, jednoduše si vyrobte vlastní a pro upevnění použijte magnetické držáky Magswitch.

Postup výroby vlastní pomůcky:
• Materiál upínané šablony 20–22 mm (tloušťka)
Nechat dostatečný prostor na dva magnetické upínače
• Vytvořit potřebnou vodicí nebo přítlačnou část
• V místě upínačů vyvrtat otvory 30 mm
• Vložit upínače a zajistit šrouby do šablony

Všechny komponenty včetně magnetických držáků jsou k dispozici samostatně.

Vyzkoušejte všestranně spolehlivý systém.

Nejčastěji kladené dotazy ohledně magnetického upínacího systému Magswitch.

Jak Magswitch magnetický držák pracuje a příklady jeho využití - video níže.

Zpět na seznam aktualit