Rychloupínací páková svěrka

Rychloupínací páková svěrka

Rychloupínací páková svěrka je pro svoji multifunkčnost nepostradatelná do každé hobby i profi dílny. Lze ji upnout do lišty s T drážkou, dá se použít samostatně k upevnění dílce ke stolu při frézování či při lepení dílců, je malá, lehká, a přesto dokáže vyvinout upínací sílu až 250 kg. S rychloupínací pákovou svěrkou můžete jednoduše manipulovat i jednou rukou.

Hlavní výhody rychloupínací svěrky:

  • Využití pro systém Festool a Makita
  • Rychlé upevnění dílce
  • Snadná manipulace - díky nízké hmotnosti možnost upevnění dílce jednou rukou
  • Pevné, stabilní a bezpečné upnutí
 

Tato páková svěrka má speciálně kované pevné rameno, které slouží pro bezpečné uchycení hliníkových vodících lišt značek Festool, Protool, Metabo, Makita a Hitachi. Je určena pro upínání v profilech, na pracovní stoly typu Festool MFT nebo pro vodicí lišty ponorných pil. Upínací rameno, které se zasouvá do lišty má průřez 12 mm x 7,4 mm a je vhodné pro T drážky o rozměrech 12,7 x 8 mm.

Rychloupínací páková svěrka

Ráčnová rukojeť má vynikající účinnost upnutí a extrémně rychlé sevření. Po sevření je rukojeť pevná a stabilní, neuvolňují ji vibrace z elektrického nářadí. Díky celokovové konstrukci je páková svěrka také vysoce odolná vůči opotřebení a její životnost je extrémně dlouhá. Nízká hmotnost 555 g pak zajišťuje snadnou manipulaci – umožňuje uživateli rychlé upevnění dílce jednou rukou a bez nutnosti mechanické pomoci. Díky jednoduché uvolňovací mechanice lze svěrku bez použití nářadí rychle upnout či uvolnit, aniž by byl upínaný předmět poškozen.

Rychloupínací páková svěrka

Tyto svěrky jsou díky svým rozměrům ideální pro uchycení šablon IGM k obráběnému materiálu. Jsou vhodné pro použití se šablonou FK650 pro spoj pracovních desek, díky úzkému ramenu nezabírá tolik místa jako klasické svěrky s velkou čelistí a nepřekáží pak horní frézce při frézování spoje. Skvěle se hodí i pro použití se šablonou FKP900 pro vrtání policových podpěr nebo kolíkování, kde rychloupínací páková svěrka nepřekáží vrtačce nebo vrtacímu vřetenu. Spodní utahovací čelist je vybavena plastovou výměnnou krytkou, která zabezpečuje pevné uchycení bez poškození dílce.

Rychloupínací páková svěrka
Rychloupínací páková svěrka
Rychloupínací páková svěrka

Rychloupínací svěrka je v dílně všestranný pomocník, využijete ji tedy například i jako doraz na pile, pokud jím není vaše pila vybavena. Stačí ji přichytit k profilu úhlovému pravítka a můžete tak snadno řezat velké množství stejně dlouhých kusů. Při přichycení k paralelnímu pravítku ji můžete využít jako hloubkový doraz, což se hodí např. při výrobě čepů.



Související produkty

Zpět na seznam článků