S bruskou JET 22-44 OSC brousíme celé kamióny překližky...

laserdekor

Firma LASER DEKOR vznikla již před sedmi lety a za tu dobu se velmi rozrostla a rozšířila svoji nabídku laserového řezání. Téměř před čtyřmi lety řešili broušení laserované překližky. Z důvodu velikosti materiálu nebylo k broušení možné použít pásové brusky. Proto se při výběru vhodného stroje dostali až k oscilační válcové brusce JET 2244OSC.

Firmou nás prováděla majitelka paní Turková, která je aktivně zapojená do technologie výroby a o každém stroji ví, jak funguje a sama jej vybírala. U stroje JET paní Turková řešila požadavek přebroušení opálené překližky po laseru. Hlavním problémem byla velikost dílců, které bylo třeba brousit. Hledala stroj na broušení dílců o velikosti 5-6 cm ze tří milimetrové překližky. Tento požadavek bruska JET zvládla na jedničku.

ukázka firmy laserdekor

V době, kdy firma stroj kupovala, šlo spíše o broušení některých zakázek a neočekávalo se, že by se tento požadavek na broušení více rozšiřoval. Nicméně již po roce provozu brusky JET firma dostala první zakázku, kdy bylo třeba obrousit kamión překližky.

bruska JET v dílně laserdekor

V dnešní době vypalují na pěti laserových strojích současně, aby stíhali plnit termíny svých odběratelů, a pro broušení překližky stále používají jedinou brusku JET 2244OSC, která dokáže vše přebrousit. Je pravda, že po téměř čtyř letech provozu již přemýšlejí o zakoupení druhé brusky. Stroj celou dobu pravidelně servisují a díky tomu udržují v dobré kondici. Nejzávažnější oprava byla výměna motoru pásu posuvu a přepouzdření rolen pásu posuvu. Všechny ostatní části jsou původní a plně funkční.

 

dílna laserdekor

 

Doporučení paní Turkové:

„Oscilační válcovou brusku JET mohu skutečně doporučit. Je neuvěřitelné, kolik práce udělala a s minimální údržbou. Nikdy by mě nenapadlo, že takovýto stroj od firmy JET bude tak spolehlivý. V naší dílně nebrousíme velké věci, proto by se mohlo zdát, že brusku moc nezatěžujeme, ale opak je pravdou. Protože jsme chráněná dílna, je u nás spousta brigádníků a velká obměna lidí. Stroj pracuje denně a každou chvíli ho obsluhuje někdo jiný. Dá se říct, že je stroj zatěžován stejně jako v permanentní půjčovně a přes to stále funguje jak profesionální stroj.“

 
 

 

 


Laserdekor@seznam.cz
www.laserdekor.cz




Zpět na seznam článků