Značky

Všechny produkty pro vás pečlivě vybíráme a testujeme.

IGM je dobře zavedená česká značka, které můžete důvěřovat při hledání kvalitních a inovativních nástrojů pro práci se dřevem.

První produkty značky IGM vznikly v roce 2000, kdy společnost uvedla na trh cinkovací přípravek pro rybinové spoje vyráběný výhradně v České republice. Od té doby tým odborníků na dřevoobrábění s dlouholetými zkušenostmi v oboru uvedl na trh mnoho nových produktů, které se staly prodejním šlágrem. Více než 50 000 cinkovacích přípravků řady FD, šablon pro frézování kuchyňských desek FK nebo vrtacích a kolíkovacích přípravků FKP a tisíce žiletkových stopkových fréz pod značkou IGM již našlo svého spokojeného zákazníka po celém světě.

Od roku 2015 IGM výrazně rozšířila sortiment o další položky, které jsou vyráběny vybranými renomovanými výrobci z celého světa podle zadání technického vývoje IGM. Všechny tyto nové položky jsou před uvedením do prodeje pečlivě odzkoušeny a testovány, aby vyhovovaly zákazníkům, kteří vyžadují jistotu, že nástroje, s nimiž pracují, jsou spolehlivé, bezpečné a budou plnit jejich požadavky.

Značka IGM má produktové řady Professional, Fachmann a Hobby podle způsobu použití a možného pracovního zatížení. Pokud budete vhodně používat IGM nástroje, stroje nebo nářadí, garantujeme vám spolehlivost, spokojenost a hlavně radost z práce.

IGM Professional

Stroje a nástroje prémiové profesionální kvality jsou určené pro použití ve výrobních a truhlářských firmách nebo pro řemeslníky. Při návrhu klademe důraz na robustní konstrukci, výkonné technické parametry, snadné ovládání a špičkový výkon. Pro každodenní použití v profesionální výrobě.

IGM Fachmann

Ideální nástroje a nářadí pro řemeslníky, truhláře i domácí kutily a všechny uživatele, kteří potřebují spolehlivé nástroje pro svou každodenní práci v dílně nebo na montáži. Oceníte skvělou funkčnost, výbornou kvalitu a odpovídající výkon pro řemeslné použití.

IGM Hobby

Nástroje lehčí konstrukce, které kombinují praktičnost, dobrou kvalitu a cenu, kterou si může dovolit každý. Určeno pro víkendovou práci v kutilských dílnách nebo údržbách. Bez nároků na vysoký výkon a každodenní používání.

CMT Orange tools

CMT je celosvětové komunitě v oboru zpracování dřeva známá jako prémiová značka dřevoobráběcích řezných nástrojů. Cílem CMT je neustále zlepšovat kvalitu a současně nabízet dřevozpracujícímu průmyslu nejlepší kvalitu za přijatelné ceny. Značka byla založena v roce 1962 v Itálii. Nástroje jsou charakteristické perfektně naostřenými břity, širokou nabídkou a oranžovým teflonovým povrchem, který je chráněn jako ochranný vzor. Ideální nástroje pro profesionální použití v truhlářských dílnách i průmyslových provozech.

JET

Truhlářské stroje JET jsou proslulé tím, že přinášejí do vaší práce nový rozměr díky působivému výkonu, kvalitní konstrukci a inovativnímu designu. Značka byla založena v roce 1958 jako malý prodejce leteckých kladkostrojů a vozíků v letadlech. Na počátku sedmdesátých let se stroje pro řemeslníky staly jejím hlavním sortimentem. Dřevoobráběcí stroje byly přibrány do nabídky o deset let později. Od té doby se společnost JET i nadále rozvíjela a získala si zaslouženou reputaci díky stálé kvalitě, líbivému designu, inovacím a spolehlivosti. Stroje JET v nádherné bílé barvě jsou skvělou volbou pro práci v truhlářských dílnách.

POWERMATIC

Značka založená v roce 1921 obchodníkem se dřevem patří k předním výrobcům dřevoobráběcích strojů na severoamerickém trhu. I v dnešní době jsou stroje této značky velmi oblíbené mezi truhláři, zejména pro svoji pevnou konstrukci, design, výkon i cenovou dostupnost. Stroje mají ideální vlastnosti a jsou plné inovací pro všechny truhlářské projekty bez ohledu na jejich náročnost. V exkluzivní zlaté barvě stroje Powermatic jednoznačně vítězí.

Titebond

Správné lepidlo pro opravdové profesionály. Již více než 65 let je značka lepidel Titebond amerického výrobce Franklin jedničkou na lepení dřeva a výrobků ze dřeva. Výrobce se zaměřuje nejen na výrobu, ale hlavně na řešení problémů s lepením dřeva. Proto je každý nový produkt důkladně testován, než se dostane na trh, a to jak v laboratoři, tak v terénu. Nepřekonatelná kvalita, technické provedení a perfektní výsledky lepení, to jsou přednosti nejlepších lepidel v této třídě. Lepidla jsou dodávána v množstvích vhodných pro dílnu nebo domácí uživatele. Lepidla Titebond a značka Titebond uspěla v nejtěžším testu: testu času.

Trend

Trend je dobře zavedená společnost z Velké Británie, která od roku 1955 navrhuje a vyvíjí techniku pro frézování dřeva horní frézkou. Během této doby vybudovala uznávanou značku se silnou reputací pro vysokou kvalitu svých produktů. Společnost Trend vyvinula řadu vlastních přípravků, které zákazníkům zjednodušují výrobu složitých projektů, které by obvykle vyžadovaly mnohem více specializovaných strojů. Trend, to jsou inovativní nástroje, přípravky a příslušenství pro truhlářské dílny, montážní pracovníky, řemeslníky a také nadšené kutily.

Silky

V roce 1919 v oblasti Ono v Japonsku znělo klepání kladiv v rodinném kovářství Katsuji Miyawaki do okolních hor. Narodila se první pila Silky. Téměř o sto let později vyrábí třetí generace rodiny Miyawaki pilky bezkonkurenční kvality. Ruční japonské pily světoznámé značky Silky patří mezi špičkové nástroje pro řezání suchého i mokrého dřeva a dodnes se vyrábějí v Japonsku. Mají velmi rovný řez a stačí jen minimum síly k řezání díky unikátnímu ostří. Silky znamená „hedvábná” a vy vždy poznáte ten rozdíl…