englishslovenčinačeština

Dřevoobráběcí stroje JET nejsou řešením pouze pro malé dílny

2015-09-16 dds-225 dvouvalcova-bruska 02Dřevoobráběcí stroje JET nejsou řešením pouze pro malé dílny, ale zvládnou i profesionální broušení povrchu.

JET DDS-225 Dvouválcová bruska 635mm
Ideální řešení pro Vaše profesionální broušení.
Stroj je vybaven výkonným motorem s příkonem 5,5 kW a samostatným motorem pro pohon pásu posuvu.
Zapnutí a vypnutí stroje zabezpečuje plně magnetický spínač s bezpečnostním zámkem na centrálním vypínači.

JET DDS-225 dvouválcová bruska je uzpůsobena k potřebám profesionálního použití a je k dispozici ve dvou šířkách, aby vyhovovala co nejvíce zákazníkům.

Velikost a kapacita

JET DDS-225 dvouválcová bruska není zbytečně rozměrná, celková velikost je 1090 x 1120 x 1090 mm.  Přesto umožňuje zvládnout broušení široké škály dílců od úzkých až po široké, s minimální délkou dílce pouhých 230mm, o minimální tloušťce 3 mm a maximální tloušťce dílce 110mm, díky tomu nabízí tato bruska široké využití.

2015-09-16 dds-225 dvouvalcova-bruska valce

V horní části stroje je odklopný kryt, který umožňuje snadný přístup k válcům. Speciální systém odsávacích vývodů pomáhá odsát maximum prachu z prostoru válců.

Brusné ocelové válce jsou potaženy gumovou pryží zvyšující přesnost a konzistenci broušení.

Prostorná a masivní konstrukce stroje

JET DDS-225 dvouválcová bruska má masivní ocelový rám a celo-ocelové uzavřené krytí. V její spodní části jsou otvírací dvířka umožňující přístup k motoru, pohonnému systému a do úložného prostoru. Dvířka současně poskytují perfektní přístup při údržbě stroje.

2015-09-16 dds-225 dvouvalcova-bruska odsavani

Horní část lze snadno odklopit jako celek, což usnadňuje práci s válci a výměnu brusného plátna. Do horního krytu je přišroubována dvojice odsávacích přípojek o průměru 100mm. Tyto přípojky navazují na speciálně tvarované směrové přepážky, které zvyšují účinnost odsávání prachu. Pro maximální účinnost by měl být použit výkonný odsavač JET s mikrofiltračním nástavcem.

Brusné válce

JET DDS-225 dvouválcová bruska je vybavena dvěma ocelovými válci se stálými otáčkami 1400 ot./min., Válce jsou přesně opracované a potaženy gumovou pryží, což zajišťuje rovný povrch broušení. Díky průměru 150mm a ocelové konstrukci válce nedojde k prohnutí ani při maximálním zatížení, čímž je zachována rovinnost, přesnost a konzistence povrchu.

2015-09-16 dds-225 dvouvalcova-bruska remenInstalace brusného pásu (vlevo) je snadná a bezpečná díky klínovým zarážkám. Zadní válec je výškově nastavitelný (vpravo), díky tomuto knoflíku srovnáte rozdíl při používání různých brusných hrubostí na válcích.

Zadní válec je nezávisle nastavitelný, což umožňuje jemné ladění, a to zejména pokud je opatřen jiným brusným plátnem, než je na předním válci. Správné nastavení výšky je jednoduché a snadné a to i díky praktickému grafu umístěnému na stroji pod aretací zadního válce.

2015-09-16 dds-225 dvouvalcova-bruska sroubVýměna brusného plátna je snadná a rychlá. Uvolníte dva klíny dotažené k válci pomocí dvou šroubů. Nové brusné plátno vložíte pod klín a zajistíte. Po namotání na válec vložíte konec plátna pod klín a utáhnete jistící šroub.

Přítlačné válce můžete snadno nastavit pomocí masivních, ale jednoduchých mechanismů, které jsou umístěné v horní části pro snadný přístup.

Tři přítlačné válce jsou plně nastavitelné. Snadno použitelné nastavovací prvky jsou umístěny v horní části na obou koncích přítlaku. Tyto nastavitelné systémy jsou navrženy tak, aby dostatečně zajistili materiál při dlouhodobém používání.

Stůl a pás posuvu

Masivní litinový stůl je přesně opracovaný pro zajištění rovinnosti. Změnu výšky zajišťují čtyři závitové sloupky ovládané pomocí řetězového pohonu, který udržuje pozici stolu ve zvolené výšce. Řetězový pohon má automatický napínací systém. Zdvih stolu je ovládán velkým litinovým ručním kolečkem v horní části brusky. Snadno čitelný výškoměr vedle stolu umožňuje snadné nastavení stolu do požadované výšky.

2015-09-16 dds-225 dvouvalcova-bruska podavacPás posuvu běží na přesném litinovém stole.

Pás posuvu je poháněn dvourychlostní převodovkou (vlevo), kterou lze ovládat, pokud je stroj v chodu. Seřizovací prvky na každém konci stolu (vpravo), zajištují rovný chod a napnutí pásu.

Vysoce kvalitní pogumovaný pás posuvu poskytuje výborné uchycení materiálu. Seřizovací prvky na každém konci stolu, zajištují rovný chod a napnutí pásu.

2015-09-16 dds-225 dvouvalcova-bruska rychlostSamostatný motor pohání pás posuvu a je řízen dvourychlostní převodovkou o rychlostech posuvu 2 a 3 m./min. Převodovka umožňuje změnu mezi nízkou a vysokou rychlostí posuvu nebo do polohy vypnuto.

JET DDS-225 dvouválcová bruska je navržena a konstruována tak, aby obstála v profesionální nebo průmyslové výrobě. Stroj je masivní, snadno ovladatelný a snadno se udržuje. Širokou možností využití se JET DDS-225 dvouválcová bruska stává velmi efektivní investici.

Ukázka práce na dvouválcové brusce DDS-225 - video zde.

Ohodnotit tuto položku
(6 hlasů)
zpátky nahoru

modul-543 info