NÁZEV ŘADY CMT KOTOUČŮ

VÝBORNÝ

DOBRÝ

POPIS

Určeno pro profesionální truhláře, kteří vyžadují vysokou přesnost, vysokou kvalitu řezu a dlouhou životnost pilového kotouče. Tvrdokovové zuby na stabilním a pevném těle vydrží déle ostré, zatímco chromový povrch chrání tělo před korozí a ulpíváním pryskyřice a nečistot. Tato výkonostní řada zaručuje nejdelší životnost kotoučů.

Určeno pro profesionální truhláře a tesaře, pro průmysl a provozy, kde je každodenní zatížení s požadavkem na maximální přesnost a dlouhou životnost pilového kotouče i v náročných provozech.

Určeno pro menší truhlářské dílny a modeláře. Řada kotoučů CMT ITK Plus přináší čistý, přesný řez. Kotouče využijete jak na dřevěné, tak i na velkoplošné materiály. Vynikající poměr výkonu a ceny.

OBLAST UŽÍVÁNÍ

Profesionální truhlářská výroba

Profesionální využití nejen v oblasti truhlářství

Truhlářské dílny a stavba

POUŽITÍ

Nepřetržitý provoz

Každodenní užívání

CENOVÁ HLADINA

Vyšší třída

Střední třída

MATERIÁLY

Dřevo, překližka, OSB, lamino, LTD, DTD, lišty, MDF, dýhované materiály.

Dřevo, dřevo s hřebíky, překližka, OSB, laminát, DTD, LTD, MDF, neželezné kovy, ocel, plasty.

Dřevo, kompozitní materiály, překližka, OSB, LTD, DTD, MDF, cementotřískové desky.

TĚLO KOTOUČE

Tělo je řezáno laserem s maximální přesností. Německá ocel pevnosti 46-48 HRC zaručuje pevné a stabilní tělo. Přesný laserový řez poskytuje minimální tolerance, které zajišťují nejdelší životnost a přesný řez.

Tělo je řezáno laserem s maximální přesností. Německá ocel pevnosti 46-48 HRC zaručuje pevné a stabilní tělo. Přesný laserový řez poskytuje minimální tolerance, které zajišťují nejdelší životnost a přesný řez.

Tělo je řezáno laserem z tenkého nebo silného plechu, laserované tělo je následně kaleno na tvrdost 44 HRC, aby byla zajištěna dlouhá životnost a přesný řez v materiálu.

HW ZUBY

SINTERHIP CHROM
Pilové zuby jsou vyrobeny z nejtvrdšího mikrozrnného tvrdokovu, který udrží ostří ve špičkovém stavu. Kvalita a životnost nástroje jsou předností těchto zubů.

SINTERHIP CHROM

SINTERHIP
Nový proces technologie SinterHIP (vysoká teplota 1025°C a vysoký tlak 105bar) vytváří povrch bez pórů. Tvrdokov s vysokou pevností, poskytuje delší životnost než běžný tvrdokov.

TLOUŠŤKA ZUBU (BROUSITELNOST)

VELMI SILNÁ

SILNÁ

TENKÁ

PÁJENÍ ZUBU

TŘÍ-VRSTVÉ PÁJENÍ
Stříbro-měď-stříbro, tří-vrstvé pájení nabízí maximální soudržnost zubu a těla. Snižuje působení vlivů poškozujících tělo vlivem pájení.

TŘÍ-VRSTVÉ PÁJENÍ

JEDNO-VRSTVÉ PÁJENÍ
Proces pájení stříbrem nabízí standardní pevnost a dlouhou životnost zubu potřebnou pro řezání většinu materiálů jako je dřevo a kompozitní materiály.

POVRCHOVÁ ÚPRAVA TĚLA KOTOUČE

CHROMOVANÝ POVRCH
Tělo kotouče je před broušením pochromováno. Vrstva chrání tělo kotouče před rzí a zvyšuje životnost.

TVRDÝ LAK
Tělo kotouče je namočeno do lázně s lakem, po zaschnutí dosahuje lak vysoké pevnosti. Vrstva tvrdého laku chrání tělo kotouče před rzí.

NON-STICK ORANGE SHIELD COATING
Oranžový povlak zabraňuje ulpívání pilin a pryskyřice na kotouč. Usnadňuje čistitelnost rozpouštědli a chrání proti korozi. Ideální pro všechny typy dřeva.

EXPANZNÍ DRÁŽKY

LASEREM ŘEZANÉ EXPANZNÍ DRÁŽKY
Jsou navrženy tak, aby nedošlo k deformaci, pokud dojde k zahřátí těla. Brání deformaci a zvlnění ostří.

ODHLUČŇOVACÍ DRÁŽKY

OHLUČŇOVACÍ DRÁŽKY S VÝPLNÍ
Drážky pro snížení hluku jsou vyplněny polyuretanovou hmotou snížující vibrace. Tato úprava prokazatelně zlepšuje kvalitu řezu a životnost pilového kotouče.

ODHLUČŇOVACÍ DRÁŽKY BEZ VÝPLNĚ
Jsou speciálně navrženy tak, aby snižovali hluk vznikající prouděním vzduchu a vliv nežádoucího harmonického kmitání kotouče.

ODHLUČŇOVACÍ DRÁŽKY BEZ VÝPLNĚ

STABILIZAČNÍ TLAKOVÝ KROUŽEK

STABILIZÁTOR PNUTÍ
Viditelný kroužek na těle kotouče vytvořený vysokým tlakem mezi dvěma hroty. Zabezpečí jedinečnou stabilitu těla při řezu a dokonalou souosost během rotace.

STABILIZÁTOR PNUTÍ

OSTŘENÍ

PRECIZNÍ OSTŘENÍ
Každý zub je několikrát ostřen s maximální přesností na víceosích CNC bruskách. Vytvoření perfektních hran ostří s nejjemnější zrnitosti zaručuje extra čisté řezy a prodlouženou životnost. Drsnost nabroušeného povrchu HW zubu je v nejjemnějším provedení 0,2 µm.

PRECIZNÍ OSTŘENÍ

ÚHEL OSTŘENÍ
Úhel broušení zubů napříč. Čelo takto broušené nabízí hladký řez a zároveň snížuje řezné síly potřebné k dělení. Současně nabízí vyšší řezné rychlosti.